Luni, deputatul USR Iulian Bulai a depus o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Roman impotriva societatii de transport public din Neamt, pentru ca a folosit autobuzele la mitingul PSD de la Iasi, „deturnand resurse si fortand angajati publici sa pozeze in sustinatori de partid.”

Am facut aceasta plangere penala fiindca mi se pare absolut inacceptabil ca PSD sa foloseasca institutiile de stat pentru mitinguri de partid, deturnand resurse si fortand angajati publici sa pozeze in sustinatori de partid. Sa fii angajatul unei institutii publice nu inseamna sa fii la dispozitia partidului la putere si nici sa fii umilit si santajat cu propriul loc de munca. Societatea de transport local nu e firma privata de autocare a presedintelui Consiliului Judetean, iar nemtenii nu platesc taxe ca sa aiba PSD cu ce organiza mitinguri electorale. Sper ca Parchetul sa ancheteze aceasta situatie si am speranta ca tot mai multi nemteni se vor opune si vor protesta impotriva manipularii si a santajului.”, a declarat acesta pentru Mediafax.

Florin Zaharia, vicepresedintele UsR Piatra Neamt a spus ca firma de transport a anuntat cu o zi inainte ca intra in revizie tehnica, unele dintre autobuze apartinand SC Troleibuzul SA, aflata in subordinea Consiliului Judetean Neamt.

Pe 8 mai, cu o zi inaintea mitingului PSD de la Iasi, a aparut pe site-ul companiei si in presa locala o stire privind intrarea in revizie tehnica urgenta a unor autobuze apartinând SC Troleibuzul SA, aflata in subordinea Consiliului Judetean Neamt. In mediul public a inceput sa circule vestea ca, de fapt, autobuzele ar urma sa plece la Iasi. Ca urmare a postarii de Facebook facute de deputatul USR Iulian Bulai, anunturile privind revizia tehnica de urgenta au disparut in aceeasi seara de pe paginile respective. In dimineata de 9 mai, au plecat, totusi, la Iasi doua autobuze apartinând SC Troleibuzul SA, care apar in mai multe filmari facute pe drumul spre Iasi. In autobuzele respective s-au aflat angajati ai societatii Troleibuzul, personal TESA, controlori etc. Legalitatea acestei actiuni, participarea voluntara sau nu a angajatilor, pontarea lor pentru ziua respectiva urmeaza sa fie stabilite de organele competente. Ii incurajam pe toti cei care au fost si sunt folositi in scopuri electorale impotriva vointei lor sa iasa public si sa spuna aceste lucruri”, s-a spus in comunicatul de presa.